Веганский пирог с нутом

Веганский пирог с нутом

Подготовка 20 мин.

Готовим 30 мин.

Всего 50 мин.

Порции 12

  • нут — 400 г
  • лютеница — 1 банка / томатное пюре
  • пирожные корки — 1 упаковка
  • соленые огурцы — 1/2 банки
  • масло
  • отруби
  • тмин
  • крапива — (возможно сушеная)
  • свекла — (по желанию)

Во время Великого поста мы всегда задаемся вопросом, что приготовить дома.

Этот нежирный пирог отлично подходит для этого времени года, а также для веганов.

Можно добавлять всевозможные продукты и специи. Я попробовала этот вариант, и все дома его едят.

Смажьте противень маслом и поместите на дно 3 противня. Добавьте совсем немного масла. Намазать лютеницей или томатным пюре.

Слага се по малко от прецедения нахут, сушена коприва, нарязани на кубчета кисели краставички, настъргано цвекло (по желание), кимион (или подправка за кайма) и трици.

След това се редуват по 3 кори и от останалите продукти, докато се повтори 4 пъти (поне аз толкова редя).

Накрая отново се слагат 3 кори и само се намазва с лютеница и малко олио.

Пече се веган баницата с нахут предварително загрята фурна на 180° С за около 30 минути, докато отгоре се запече.

Рейтинг
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: